Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holandski mediji

Chelsea postigao dogovor sa Ajaxom: Ziyech stiže na ljeto

New Project (3)

Iako je dogovor dva kluba postignut mediji navode da je važno istaći da sklopljeni sporazum nije obvezujući i da su vrata još uvijek otvorena i za ostale klubove

Holandski mediji objavili su da je londonski Chelsea postigao dogovor o prelasku Hakima Ziyecha, fudbalera Ajaxa, ali da će realizacija transfera sačekati ljetni prelazni rok, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno Ajax i Chelsea su se dogovorili o visini obeštećenja za marokanskog fudbalera, koje bi trebalo iznositi 45 miliona eura.

Frank Lampard, menadžer Chelseaja želio je dovesti Ziyecha tokom zimskog prijelaznog roka, ali Ajax nije ni pomišljao na prodaju jednog od najboljih igrača. Tako će navijači “plavaca“ morati sačekati ljeto kako bi klub doveo veliko pojačanje, a do tada se nadaju da će i bez –godišnjeg Ziyecha izboriti plasman među četiri najbolja tima Premier lige, a samim tim i Ligu šampiona.

Ziyechove ambicije do kraja sezone su da sa Ajaxom osvoji holandsko prvenstvo i Kup, te da proba doći do pehara u Ligi Evrope.

Iako je dogovor dva kluba postignut mediji navode da je važno istaći da sklopljeni sporazum nije obvezujući i da su vrata još uvijek otvorena i za ostale klubove. Eventualni neuspjeh Chelseaja u nastojanju da se plasira u Ligu šampiona mogao bi imati presudnu ulogu u realizaciji transfera.

Ziyech, koji je rođen u Holandiji, profesionalnu karijeru počeo je u Heerenveenu. Zatim je nastupao za Twente, da bi 2016. godine stigao u slavni klub iz Amsterdama. Za “kopljanike“ je odigrao 157 takmičarskih utakmica i postigao 47 golova. U dresu reprezentacije Maroka nastupio je 32 puta uz 14 pogodaka.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.