Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea potvrdio dolazak Pata

pato-liverpool.jpg_731382499

Engleski Chelsea zvanično je potvrdio dolazak Alexandrea Pata na šestomjesečnu posudbu iz brazilskog Corinthiansa, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom sedmice Pato je doputovao u London, gdje je prošao medicinski pregled i obavio sve detalje neophodne za njegov dolazak na „Stamford Bridge“.

„Jako sam sretan što sam potpisao za Chelsea. Ovo je za mene kao san. Jedva čekam da se sretnem i upoznam sa mojim novim saigračima. S nestrpljenjem iščekujem svoj prvi nastup za Chelsea. Zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću opravdati očekivanja i kluba i navijača“, rekao je Pato za web stranicu Chelsea.

Brazilski napadač za sada je jedino pojačanje „plavaca“ u zimskom prelaznom roku. Klub su napustili Ramires koji je preselio u kineski Jiangsu Suning i mladi Charly Mousonda koji je otišao u španski Betis.

Pato je u dosadašnjoj karijeri igrao za brazilske klubove Internacional i Corinthians. Između ta dva angažmana proveo je pet sezona u Milanu. Za Brazil je odigrao 27 utakmica i postigao deset golova.