Europska liga

Chelsea savladao PAOK, Eintracht deklasirao Marseille

chelsea

Chelsea, koji je i prije ove utakmice osigurao učešće u šesnaestini finala, u grupi L je savladao PAOK rezultatom 4:0

Večeras su završene utakmice 5. kola Europske lige, a posebnu pažnju su privukli mečevi Chelsea – PAOK i Eintracht Frankfurt – Marseille, javlja Anadolu Agency (AA).

Chelsea, koji je i prije ove utakmice osigurao učešće u šesnaestini finala, u grupi L je savladao PAOK rezultatom 4:0.

U grupi H, Eintracht Frankfurt, koji je također ranije izborio nokaut fazu, pobijedio je francuski Marseille s 4:0. Rangers je kao domaćin u grupi G igrao bez golova protiv Villarreala. U grupi I, norveški Sarpsborg 08 je poražen od Bešiktaša sa 2:3. Standard Liege je okviru grupe J pobijedio Sevillu rezultatom 1:0.

U ostalim mečevima koji su se igrali u 21:00 sat postignuti su sljedeći rezultati: Apollon – Lazio 2:0, Jablonec – Rennes 0:1 i Malmo FF – Genk 2:2.

Od utakmica koje su se igrale u 18:55 sati, izdvajamo duel između Dinamo Zagreba i Fenerbahčea u Istanbulu u utrci za prvo mjesto grupe D. Meč je na kraju završen bez golova čime je Dinamo, koji je već ranije izborio učešće u šesnaestini finala, ovaj put osigurao i prvo mjesto u grupi, dok je Fenerbahče remijem osigurao plasman u nokaut fazu.

AC Milan je u grupi F slavio protiv Dudelangea s 5:2. U istoj grupi, Betis je savladao Olympiakos sa 1:0 čime je izborio plasman u naredni krug takmičenja.

U grupi A, Bayer Leverkusen, koji je već osigurao učešće u šesnaestini finala, pred domaćim navijačima je remizirao 1:1 protiv Ludogoretsa.

Sporting je u grupi E u gostima deklasirao Qarabag sa 6:1 i osigurao plasman u nokaut fazu. U istoj grupi, Arsenal, koji je već izborio plasman dalje, u gostima je savladao Vorskla Poltavu rezultatom 3:0.

U grupi B, Salzburg je pobijedio RB Leipzig rezultatom 1:0 i plasirao se u naredni krug takmičenja. Zenit Petersburg je u okviru grupe C savladao FC Copenhagen sa 1:0 i izborio plasman u nokaut fazu.

U ostalima mečevima koje su se igrale u 18:55 sati postignuti su sljedeći rezultati: FC Astana – Dynamo Kyiv 0:1, Spartak Moskva – Rapid iz Beča 1:2, Anderlecht – Trnava 0:0, BATE – MOL Vidi 2:0, Bordeaux – Slavia Prag 2:0, Krasnodar – Akhisar Genclik Spor 2:1, Rosenborg – Celtic 0:1 i Zurich – AEK Larnaca 1:2.