Chelsea se dogovorio sa Romom oko prelaska Rudigera

lulic rudiger

Aktuelni engleski šampion Chelsea blizu je dovođenja prvog pojačanja ovog ljeta. Prema navodima britanskih medija dogovor između londonskog kluba i Rome oko prelaska defanzivca Antonija Rudigera je postignut i narednih dana transfer će biti realizovan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački reprezentativac u ponedjeljak bi trebao doputovati u London na ljekarske preglede, a potom, ukoliko sve bude u redu, i potpisati petogodišnji ugovor sa “plavcima“.

Navodno dva kluba su se dogovorila oko iznosa obeštećenja, a ono će biti ukupno 38 miliona eura. Roma će odmah dobiti 33 miliona eura, a naknadno će joj biti isplaćeno još pet miliona.

Antonio Conte, menadžer Chelseaja, u petak je prodao odbrambenog fudbalera Nathana Akea Bournemouthu, a prethodno je klub napustio dugogodišnji kapiten John Terry. Stoga je jasno da je italijanskom treneru neophodno pojačanje u odbrani, jer Chelsea ove sezone čeka osim domaćih takmičenja i nastup u Ligi šampiona. Očekuje se da će se Chelsea sa Liverpoolom i Manchester Cityjem uključiti u borbu za Virgila van Dijka, defanzivca Southamptona.

Rudiger je 2015. godine iz Stuttgarta prešao u Romu za koju je tokom dvije sezone odigrao 72 takmičarske utakmice i postigao dva gola. U dresu reprezentacije Njemačke do sada je nastupio 16 puta, a sutra ga sa nacionalnim timom u Rusiji čeka finalni ogled Kupa konfederacija protiv Čilea.