Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chicharito: United i Real mi nisu dali šansu da postanem zvijezda

chicharito

Javier Hernandez (28), fudbaler Bayer Leverkusena i reprezentativac Meksika, poznatiji kao Chicharito, iza sebe ima sjajnu sezonu u Bundesligi. U 37 utakmica postigao je 26 golova, a istakao je da bi vjerovatno isto bilo da je dobio pravu šansu u Manchester Unitedu i Real Madridu. Meksikanac smatra da mu je zbog toga uskraćena mogučnost da postane istinska svjetska zvijezda.

Hernandez je sa Unitedom osvojio dva naslova šampiona Engleske i Superkup, a s Realom FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo. Međutim, u oba velikana evropskog fudbala imao je status jokera sa klupe.

“Svi znamo istoriju Uniteda i Reala, to su klubovi koji se bore za sve trofeje, ali sada sam u trećem timu njemačke Bundeslige. Da sam dobio pravu šansu u Unitedu i Realu vjerovatno bih postao zvijezda, ali to nikada nećemo saznati. Nikada nisam dobio šansu da igram 20 utakmica u nizu kako bi ljudi mogli reći ‘On je dobar igrač koji bi trebao ostati’ ili ‘On ne može biti zvijezda, nije dobar igrač’. Pitajte navijače Uniteda, brojke sve govore. Počeo sam samo 85 utakmica i postigao 60 golova. U Realu sam počeo 12 i dao devet golova. U Leverkusenu sam startovao u 37 utakmica i imam 26 pogodaka. Razlika je u tome što me u Bayeru žele na terenu, a drugi to nisu htjeli”, jasan je Chicharito u izjavi za britanske medije.

Hernandez je za reprezentaciju svoje zemlje odigrao 82 utakmice i postigao 44 gola. Sa Meksikom je dva puta je osvojio Gold Cup, prvenstvo Sjeverne i Centralne Amerike.