Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

istekao mu ugovor

Chiellini je odveo Italiju do titule, ali još uvijek je bez kluba

chiellini (1)

Očekuje se da će Chiellini svoju karijeru nastaviti u Juventusu, gdje je također bio kapiten, ali do njihovog dogovora još nije došlo. Tačnije, oni još nisu ni pregovarali nakon što je istekao ugovor legendarnom stoperu

Giorgio Chiellini je bez ugovora od 30. juna, kada mu je istekao ugovor s Juventusom. Njegov zastupnik je izjavio da torinski velikan prvi treba ponuditi novi ugovor, a da još to nije učinio.

Chiellini će narednog mjeseca proslaviti 37. rođendan, a na proteklom Euru je kao kapetan vodio Italiju do naslova evropskog prvaka.

Očekuje se da će Chiellini svoju karijeru nastaviti u Juventusu, gdje je također bio kapiten, ali do njihovog dogovora još nije došlo. Tačnije, oni još nisu ni pregovarali nakon što je istekao ugovor legendarnom stoperu.

“Potrebno je dvoje da bi se potpisao ugovor. Giorgio je otišao na Euro i totalno se fokusirao na to. Nema problema s Juventusom. Rekli smo da ćemo se sresti kasnije, ali još nismo sjeli i pregovarali o novom ugovoru. Oni trebaju napraviti prvi korak. Do danas se niko nije javio. Čekamo Juventus da nam kaže kad ćemo sjesti i razgovarati”, izjavio je Davide Lippi, zastupnik italijanskog kapitena.

Lippi je otkrio da Chiellini ne razmišlja o kraju karijere, posebno zbog Svjetskog prvenstva u Kataru, koje je na rasporedu krajem naredne godine.

“Razmišljati o njegovom odlasku je ludilo. Ono što je on uradio nakon ozljede ligamenata je nevjerovatno. Njega tjera strast, a na Euru smo vidjeli da je ta strast još uvijek jaka. On je godinama simbol Juventusa i mi čekamo da se klub javi”, rekao je Lippi.