Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljeni snimci

Cijela reprezentacija zamalo oteta uoči utakmice kvalifikacija za SP (VIDEO)

otmica

Činilo se da će oteti autobus, ali je potencijalnu tragediju u zadnji trenutak spriječila policija koja ih je pratila i uspjela rastjerati otmičare

Reprezentacija Belizea za dlaku je izbjegla otmicu čitavog tima po dolasku na Haiti na kvalifikacijsku utakmicu za SP 2022.

Igrači Belizea autobusom su se vozili prema hotelu kad su im put prepriječili muškarci naoružani automatskim puškama. Ubrzo je autobus okružilo mnoštvo motocikala, a naoružani likovi naredili su vozaču da spusti prozor i počeli s njim pričati.

Činilo se da će oteti autobus, ali je potencijalnu tragediju u zadnji trenutak spriječila policija koja ih je pratila i uspjela rastjerati otmičare.

“Zgroženi smo onime što nam se dogodilo po dolasku na Haiti te smo u kontaktu s FIFA-om i CONCACAF-om kako bismo pružili našim igračima maksimalnu sigurnost tokom boravka ovdje. Iako su vidno potreseni onime što se dogodilo, svi igrači su dobro i pokazali su veliku hrabrost”, stoji u službenom saopćenju reprezentacije Belizea.

Haiti ima ogromnih problema s otmicama u zadnjih nekoliko godina, a prema nekim procjenama kriminalci mjesečno otmu oko 160 ljudi.