Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cimirot: Možemo se boriti za prvo mjesto u grupi za SP

cimirot

Gojko Cimirot, igrač grčkog PAOK-a, u subotu je prvi put bio u startnoj postavi fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, te bio sudionik trijumfa od 5:0 nad Gibraltarom u meču petog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

“Veoma je važno da smo pobijedili Gibraltar”, rekao je reporteru Anadolu Agency (AA) u Tirani Cimirot, a o remiju Belgije i Grčke (1:1) koji je BiH otvorio vrata možda i direktnog plasmana na Mundijal, istakao:

“Remi u Briselu za nas ima i prednosti i mana. U svakom slučaju, mislim da se sada možemo boriti za prvo mjesto u grupi”.

Naredni kvalifikacioni susret BiH će igrati u Zenici 9. juna protiv Grčke, direktnog konkurenta u borbi za prva dva mjesta, odnosno direktan plasman na SP ili plasman u baraž.

“U ovom trenutku smo kvalitetniji od Grčke. Oni nas respektuju pogotovo nakon meča u Atini (1:1, op.a.). Bit će to odlučujuća utakmica za nas”, kazao je Cimirot.

Naglašava i kako je Albanija dobra reprezentacija, te da će BiH u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici u Elbasanu imati kvalitetnu provjeru pred okršaj sa Grcima.

“Radi se o kvalitetnom protivniku što su pokazali u nekoliko posljednjih utakmica. Mi ćemo maksimalno spremni ući u utakmicu i pokušati ostvariti što bolji rezultat”, poručio je Cimirot.

U dresu PAOK-a igra dobro ove sezone, te su brojni mediji u Turskoj i Grčkoj pisali kako bi na ljeto mogao postati član slavnog istanbulskog Galatasaraya, čiji je trener Igor Tudor sa kojim je već sarađivao u solunskom timu.

“Pa za sada nije ništa bilo konkretno. O interesu Galatasaraya i ja sam čitao iz novina, tako da vam sada više ništa ne mogu reći”, kazao je Cimirot.