Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

joselu

Činio je čuda za Real ove sezone, ali… “Rekli su mu da mu je bolje da ide”

ko je joselu
FOTO: Screenshot/Youtube

Kažu da računaju na njega i dalje, ali su ga podsjetili da će se klub ovog ljeta značajno pojačati u napadu

Veteran koji je doveden u Real samo zato što klub nije imao vremena za pravo pojačanje u napadu i koji je onda nizom golova donio ključne bodove u borbi za La Ligu, te čudesnim golovima poslao Real u finale Lige prvaka, višak je na Bernabeu! Relevo piše da je Real rekao Joseluu kako bi mu bilo pametno potražiti novi klub prije nove sezone:

“Kažu da računaju na njega i dalje, ali su ga podsjetili da će se klub ovog ljeta značajno pojačati u napadu. Dodaju da bi mu stoga bilo bolje da ode tamo gdje će igrati”, navodi isti izvor.

Doveden iz nužde

Joselu Luis Mato Sanmartin (34) došao je prošlog ljeta u Real, klub čiji je bio junior, samo zato što je Karim Benzema šokirao odlaskom u Arabiju, a Florentino Perez nije htio Carlu Ancelottiju ispuniti želju i kupiti Harryja Kanea.

Zbog navedenog, te toga da se dolazak Kyliana Mbappea odgodio do ljeta 2024., pa nije dolazila u obzir kupovina superzvijezde, Real je morao dovesti “bilo kakvog” napadača.

Izbor je pao na Joselua, koji je u sezoni 2022./23. sa 16 golova bio treći strijelac La Lige. Zabijao je za Espanyol, koji je ispao iz lige, a koliko je Real htio Joselua svjedoči to što ga je doveo samo na posudbu iz drugoligaša.