Ćiro: Dalić nikada ne laže, ali je “popušio” Šukera

ciro nova tv

U Dnevniku Nove TV prolazak hrvatske nogometne reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva komentirao je legendarni Miroslav Ćiro Blažević, trener koji je 1998. s Vatrenima osvojio bronzu, da bi ga u Rusiji nadmašio njegov učenik Zlatko Dalić.

Ćiro je izjavio prije SP-a da će Hrvatska biti svjetski prvak, pa je prokomentarisao kakav je stvarno prognozer i je li stvarno očekivao ovakav uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije.

“Ovisi o periodu, nekad sam loš, a nekad sam dobar prognozer. Ali je činjenica da sam uvijek insistirao na mojoj prognozi gdje god sam stigao, da ćemo biti prvaci. Da budem sasvim iskren, nisam bio jako jako siguran, ali sam pretpostavljao da bi to moglo na neki način inficirati one koji su najvažniji, a to su nogometaši, da vjeruju tom već starijem čovjeku. Na taj način sam želio dati dodatno samopouzdanje da oni to mogu, jer sam si dao truda da sve ove tradicionalne favorite izanaliziram i da ih kompariram s Hrvatskom i nepobitno je koncentrat kvalitete najveći u hrvatskoj reprezentaciji. Najedanput su ti tradicionalni favoriti počeli ispadati jedan po jedan i Hrvatska je to odlično iskoristila.”

Selektor Dalić Vas je pozvao u Moskvu. Je li vas pozvao i Hrvatski nogometni savez?

“Ne. To je uistinu jedna konfuzija. Meni je jako žao i čudno kako su oni smioni da lansiraju javno nešto što znaju da ne mogu realizirati. Naime, Dalić to je čovjek kojeg savršeno dobro poznajem, njemu je laž strana, on nikad ne laže, ali je, u ovom žargonu šatrovačkom, popušio Šukera i ove koji… On je bio siguran kako će se taj njegov prijedlog prihvatiti kao svrsishodan, računao je na psihološki efekt za ekipu.”

I šta se dogodilo?

“Dalić ne poznaje Šukera, a ja ga poznajem”, rekao je Ćiro a cijeli intervju možete pogledati OVDJE.