Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćiro poludio kad je čuo ko bi mogao na klupu Hrvatske

ciro blazevic cigar

Ćiro Blažević, bivši selektor BiH, “poludio” je kad je čuo čije se ime spominje u kontekstu nasljednika Nike Kovača na klupi hrvatske A reprezentacije.

“Zar da Ante Čačić vodi ovakve svjetske klase? Zar niste čitali anketu Jutarnjeg lista, gdje je publika rekla koga hoće za trenera. Ja sam vodeći, iza je Cico Kranjčar. Ali ja neću… Neću, jer me nikad neće pozvati, jer su lukavi. Znaju da ih mogu istjerati samo ako sam unutra, izvana ne mogu, izvana možeš samo lajati. Nemam ništa protiv Čačića, kolege smo, ali selektor mora biti čovjek od kapaciteta. Pa, ako je već Čačić tako dobar, zašto ga Mamić nije zadržao u Dinamu? Ne, šutnuo ga je i molio Zahoviča da ga uzme. Ja to imam pravo reći jer sam ja stvarao ovu reprezentaciju, ja sam joj gradio imidž, ja sam bio autoritet…”, izjavio je Ćiro za Jutarnji list i dodao:

Moj govor uoči utakmice traje sedam minuta, nikada osam

“Ako Čačić postane selektor, ja ću emigrirati! Moram pobjeći odavde, ne mogu više…”

Na pitanje je li hrvatski selektor pogriješio kada je igrače optužio za bojkot, sabotažu i izdaju nakon poraza od Norveške u Kvalifikacijama za EURO 2016, Ćiro je u svom stilu kazao:

“Ne, pogriješio je kada je prihvatio da bude selektor. I za taj posao moraš biti talentovan. Moj govor uoči utakmice traje sedam minuta, nikada osam. A za taj govor se spremam dva sata. I znam da dreka i galama nisu autoritet, već znanje. Te igrače vode najveći svjetski treneri, a Kovačevi treninzi su bili iz ‘devetstoprve’, skupio je neku djecu oko sebe i ugurao ih u stručni štab”, rekao je Blažević.