Ćiro se oglasio nakon presude Mamiću: Još ne mogu doći sebi

ciro mamic

U srijedu je na osječkom Županijskom sudu donesena nepravomoćna presuda u kojoj su bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom budžetu od 12,2 miliona kuna te ih je osudio na zatvorske kazne.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i po godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine. Također valja istaći kako osuđenici moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist.

Za kratak komentar čitave presude novinari zagrebačkih Sportskih novosti upitali su i legendarnog trenera Ćiru Blaževića.

– Ovakva presuda je teško održiva. Kazne su pretjerane i niti u snu nisam očekivao da će ovako završiti. Još uvijek ne mogu doći k sebi. Znam da mu u ovim trenucima nije lako i vrlo teško sam to podnio.

Zdravko Mamić posljednjih je godina imao jak utjecaj u hrvatskom nogometu i u Dinamu, a na pitanje kakva ih budućnost očekuje, Ćiro je kazao:

– Nema nikakve dvobje da će se sada sve promijeniti jer Mamić je držao apsolutno sve. Vrlo teško će neko moći preuzeti njegovu ulogu i odbraniti ono što je ostvario posljednjih godina. Nakon ovakve presude svakako da će ostati velika praznina u hrvatskom nogometu, ali i u Dinamu.

Hoće li USKOK možda nakon ovakvog epiloga možda krenuti u nove akcije?

– Ne vidim nikakve indicije da bi ova priča mogla ići dalje.