Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćiro u svom stilu: Modrić bi kod mene bio rezerva

ciro-modric

U nedavnom razgovoru za hrvatski Tportal bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević prokomentarisao je igre i formu Luke Modrića koji se nakon povrede vratio u tim Reala. Usporedio je i fudbalera Galaktikosa s reprezentativcima Hrvatske iz svoje selektorske ere.

“Prema referencama, moglo bi se reći da je on najbolji hrvatski fudbaler, ali još uvijek mislim da su njemu ravni, pa možda i bolji, neki moji igrači poput Bobana, Prosinečkog, Bokšića, Asanovića, da ne spominjem Šukera koji je priča za sebe, nenadmašivi golgeter. Niko od njih nije slabiji igrač od Modrića, ali okolnosti su htjele da Luka ode u Real Madrid i da tamo pokaže svijetu šta zna. Mogao je tako igrati i u Dinamu, ali to ne bi imao ko vidjeti, kazao je Blažević i razriješio jednu dvojbu – da li bi Hrvatska 1998. osvojila naslov svjetskog prvaka da je imao Luku Modriću u rtimu?

“Nisam siguran da bi Modrić igrao. Bio bi rezerva! Ja njega volim, ali nemojte dirati one koji su bili treći u svijetu“, zaključio je Ćiro.