Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čitatelji Marce žele Zizoua na klupi Real Madrida

zidane

Prema anketi španske Marce, legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane koji vodi B tim Real Madrida Castillu, u prednosti je za izbor novog trenera Kraljeva i čitatelji su skloniji njemu nego Joseu Mourinhu.

Nakon što se jučer pojavila vijest da su igrači Reala okrenuli leđa Rafi Benitezu koji će navodno napustiti klub nakon utakmice s Real Sociedadom, Marca je napravila anketu koga bi navijači htjeli vidjeti umjesto njega na kormilu tima.

Tako je u anketi najviše glasova dobio Zidane. Francuz je dobio preko 65 hiljada glasova, odnosno 53 posto, dok je Mourinho dobio 31 posto glasova.

Treći kandidat Victor Fernandez skupio je 13 posto glasova.

Nakon što je dobio otkaz u Chelseau, Mourinho se spominje kao mogući nasljednik Beniteza, koji od svog dolaska u klub nije našao onu potrebnu hemiju u ekipi.

Njegov sukob sa Ronaldom očito je napravio svoje, isto kao i loši rezultati “kraljevskog kluba” u prvenstvu.

Navijači su izgubili strpljenje sa Banitezom, isto kao i dio ekipe, a uprava je sve bliže odluci da ga smjeni.

Iaka je predsjednik Reala Florentino Perez na izvanrednoj presici u klubu nakon poraza u El Clasicu od Barcelone 4:0 kazao kako klub vjeruje Benitezu i želi da ih upravo on odvede na staze pobjeda, čini se da se u klubu premišljaju, ako već stvarno nisu donijeli odluku da ga se smijeni.

Međutim, istina je da Benitez nije opravdao očekivanja i sad mu se stolica opasno trese.