Fudbal

David Pannick

City angažovao advokata koji je dva puta odgađao Brexit, plaćaju ga 23.000 eura dnevno

22/02/2020

Pannick je 2008. godine postao baron, odnosno dobio je plemićku titulu, a poznato je i da svoje usluge naplaćuje i do 20 hiljada funti - dnevno. Kako javljaju britanski mediji, za City će to čak 23.000 eura dnevno.

Manchester City kažnjen je izbacivanjem iz Evrope na dvije godine zbog kršenja UEFA-ina pravilnika o licenciranju i financijskom fair-playu.

Prvak Engleske mora platiti globu do 30 miliona eura, ali ima pravo i na žalbu Međunarodnom sudu za sport (CAS).

Tamo će ga predstavljati jedan od najmoćnijih svjetskih advokata i pravnih savjetnika, David Pannick. Riječ je o čovjeku koji je dva puta uspio blokirati Brexit, a sad će pokušati blokirati i UEFA-inu suspenziju.

Pannick je 2008. godine postao baron, odnosno dobio je plemićku titulu, a poznato je i da svoje usluge naplaćuje i do 20 hiljada funti – dnevno. Kako javljaju britanski mediji, za City će to čak 23.000 eura dnevno.

Pep Guardiola nedavno je na konferenciji za medije obznanio da ostaje u Manchester Cityju i ako žalba CAS-u ne uspije.

“Siguran sam da ćemo igrati Evropu iduće sezone. Potpuno sam siguran da ćemo odbraniti našu poziciju”, rekao je Guardiola prije nego je potvrdio da ostaje trener Građana i dalje.

“Nije gotovo, nije kraj. Moraš se boriti bez obzira na sve i klub će to učiniti. Postoje dvije strane priče. Klub kaže nije istina ovo što UEFA nalaže. Volim ovaj klub”, dodao je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.