Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premiership

City deklasirao Liverpool, golman Alisson poklonio dva gola Građanima

Apsolutni tragičar kod domaće ekipe bio je Alisson, nakon čijih direktnih grešaka su pali drugi i treći gol Cityja

Manchester City nastavio je dominaciju u Engleskoj i napravio još jedan korak na titulu, a nakon 18 godina Građani su pobijedili Liverpool na Anfieldu. Desilo se to večeras u utakmici 23. kola Premier lige (1:4).

Liverpool je u prvom dijelu imao dobre prilike preko Sadija Manea i Roberta Firmina, a dosuđen je penal za goste u 37. minuti, no nije ga realizovao Ilkay Gundogan. Nedugo nakon toga Rodri nije iskoristio svoju šansu.

Gundogan se iskupio poslije četiri minute igre u drugom poluvremenu kada je pogodio za 0:1. Dosuđen je novi penal u 62. minuti, ali ovaj put za Redse. Siguran sa bijele tačke za 1:1 bio je Mohamed Salah.

Liverpool se odjednom totalno raspao. Nakon što je VAR poništio pogodak Johna Stonesa u 72. minuti, samo minutu poslije Phil Foden je doveo Građane u vodstvo od 1:2. Već u 76. minuti bilo je 1:3, a pogodio je Raheem Sterling.

Apsolutni tragičar kod domaće ekipe bio je Alisson, nakon čijih direktnih grešaka su pali drugi i treći gol Cityja.

Tako je brzonogi Englez postao tek treći fudbaler koji je pod vodstvom Pepa Guardiole postigao 100 ili više pogodaka. To su ranije uspjeli samo Lionel Messi (211) i Sergio Agüero (120). Konačan rezultat postavio je Foden u 83. minuti svojim drugim golom.

Ovo je bila 14. utakmica u nizu bez poraza za Građane u domaćem prvenstvu, a deseta uzastopna pobjeda.