Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

City je sinoć ispao smiješna ekipa, ove brojke otkrivaju zašto (VIDEO)

klopp

Liverpool je za manje od 20 minuta zabio tri gola Manchester Cityju na Anfieldu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka.

Mohamed Salah načeo je Građane u 12. minuti, deset minuta kasnije pogodio je Alex Oxlade-Chamberlain, a u 31. minutu Sadio Mane zapečatio je sudbinu gostiju.

Ekipa Pepa Guardiole u drugom je poluvremenu izgledala nešto bolje na terenu, ali nisu uspjeli napraviti ništa konkretno.

Nakon utakmice, analitičari su izdvojili 10 zanimljivih statističkih činjenica sa susreta na Anfieldu. Neke od njih iznenadiće i najveće fudbalske fanatike. Upravo te brojke otkrivaju zašto je City koji slovi za najmoćniji tim na planeti u ovom trenutku ispao – smiješan.

1. City prvi put ove sezone (u svim takmičenjima) nije uspio šutirati u okvir gola protivnika.

2. James Milner, bivši igrač Cityja, sinoć je u dresu Redsa stigao na korak od rekorda Neymara. Brazilac je rekorder Lige prvaka od kada se ona igra u ovom formatu, kada je broj asistencija u pitanju. U sezoni 2016/17 Neymar je u LP asistirao osam puta. Milner je sinoć ubilježio 7. asistenciju u LP ove sezone, kada je asistirao za drugi gol Redsa.

3. Trent Alexander-Arnold, 19-godišnjak kojeg je Jurgen Klopp gurnuo u vatru zabilježio je fantastičnih sedam oduzetih lopti i čak deset “čišćenja”.

4. Užasnih 45 imao je Cityjev Gabriel Jesus. Jesus je u prvom poluvremenu uspio šest puta precizno dodati loptu svojim suigračima, od čega tri puta prilikom izvođenja lopte sa centra.

5. Liverpool je sinoć stigao do 14. evropske utakmice bez poraza na Anfieldu. Posljednji put Liverpool je na evropskoj sceni izgubio u oktobru 2014. (od Reala 0:3).

6. Nevjerovatni Mohamed Salah protiv Cityja je ubilježio gol i asistenciju. Time je sjajni Egipćanin postao “direktni krivac” za čak 49 golova Liverpoola ove sezone u svim takmičenjima (38 golova i 11 asistencija).

7. Liverpool je s tri gola protiv Građana došao do 30 golova u Ligi prvaka ove sezone. Tako je oboren dosadašnji klupski rekord iz sezone 2007/08 kada su Redsi postigli 29 golova u jednoj sezoni.

8. Pored Salaha i Sadio Mane igra sezonu iz snova. Treći gol Cityju bio mu je 16 za Liverpool ove sezone u svim takmičenjima. Nikada nije zabio više od svog dolaska u Premiership 2014. godine.

9. Napadač Građana Raheem Sterling sedam je puta u karijeri igrao protiv Liverpoola i niti jednom nije uspio pogoditi mrežu, a ni asistirati.

10. Jurgen Klopp postao je prava noćna mora za Pepa Guardiolu. Španac je protiv Kloppa izgubio čak sedam utakmica. Niti jedan drugi trener nije ga uspio toliko puta poraziti u njegovoj karijeri na klupi.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x6hbr9t