Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Claudio Ranieri napušta klupu Nantesa

Ranieri

Italijanski trener Claudio Ranieri na kraju sezone napustiće klupu Nantesa, potvrdio je kasno sinoć vlasnik francuskog prvoligaša Waldemar Kita, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ne možemo ništa skrivati. Imali smo sastanak sa sponzorima. Ranieri se zahvalio svima. Nije uvijek bilo lako, ostaje određena žal, ali takav je život i nema ljutnje“, kazao je Kita za francuske medije.

U posljednje vrijeme odnosi vlasnika i trenera bili su sve lošiji. Kita je javno kritikovao Ranierija kojeg je doveo za trenera, dok mu je Italijan u izjavama uzvratio da za to postoji rješenje, a to je da mu uruči otkaz.

Ranieri je Nantes preuzeo prošlog ljeta i potpisao ugovor do juna 2019. godine. Međutim, očigledno deseto mjesto koje klub zauzima kolo prije kraja francuske Lique 1 nije zadovoljilo apetite vlasnika.

Iskusni 66-godišnji trener vodio je mnoge velike klubove, a najveći uspjeh ostvario je sa Leicester Cityjem kojeg je u sezoni 2015/16 senzacionalno odveo do naslova šampiona Engleske.

No, naredne sezone 13 kola prije kraja dobio je otkaz zbog loših rezultata. Prethodno je između ostalih vodio Napoli, Fiorentinu, Valenciju, Atletico Madrid, Chelsea, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monaco… Kratko je bio i selektor reprezentacije Grčke.