Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transfer u zadnji čas

Cocalić: Donio sam možda i najtežu odluku u životu

cocalic

U Akhisaru me je dočekala sjajna situacija pogotovo u odnosu na Mechelen gdje sam u posljednjoj sezoni slabije dobijao šansu

U januarskom prelaznom roku povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine zamjenio je belgijski Mechelen turskim Akhisarsporom, te je rekao da mu je to bila najteža odluka u životu.

– To je bila možda najteža odluka koju sam donio u svom životu. Posljednja 24 sata prije odlaska su bila užasna tako da sam se dvoumio. Probudio sam se, te do posljednjeg dana nisam uopšte odlučio hoću li ići ili neću. Ljudima u Mechelenu sam to morao i reći, no ja nisam znao šta da radim. Ujutru sam trenirao, a već nekoliko sati kasnije sam bio u avionu za Tursku, rekao je Cocalić za Gazet van Antwerpen i dodao:

– U Akhisaru me je dočekala sjajna situacija pogotovo u odnosu na Mechelen gdje sam u posljednjoj sezoni slabije dobijao šansu. Igram prvu ligu Turske, igrali smo Evropsku ligu, ekipa je interesantna i dobio sam ponudu koju jednostavno nisam mogao odbiti. Imam 31 godinu, te je ovo izbor koji je dao novi pravac u mojoj karijeri.

Cocalić je karijeru počeo na Grbavici koju je napustio 2010. godine kada je otišao u Panionios, a još je igrao za Maccabi Haifu, te Mechelen i Akhisarspor.