Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Coentrao se vratio tamo gdje počeo: Nije me briga hoću li i umrijeti siromašan

coentrao

Portugalski fudbaler Fabio Coentrao posljednjeg dana prelaznog roka u Španiji potpisao je za Rio Ave, klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Coentrao je za portugalske medije kazao da je do posljednjeg trenutka čekao da ga pozovu iz lisabonskog Sportinga u kojem je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Reala, ali da se niko nije javio, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stoga je odlučio da se vrati u klub u kojem je počeo njegov fudbalski put, mada je takva njegova odluka začudila javnost, jer mnogi smatraju da je mogao mnogo bolje finansijski proći u ljetnom prelaznom roku.

“Čekao sam do posljednjeg trenutka da me kontaktiraju iz kluba za koji sam dao sve od sebe prošle sezone i nisam dobio niti jedan telefonski poziv. Poslije svega ovoga, osjetio sam da mi je potrebno nešto da budem zaista sretan. Izgubio sam mnogo novca priključivši se klubu koji je bio iskren prema meni. Realnost je da nikakav novac ne može kupiti sreću. Rođen sam siromašan, pa zašto bih se brinuo hoću li i umrijeti siromašan“, zapitao se Coentrao.

Iskusni 30-godišnji lijevi bek iza sebe ima sjajnu karijeru tokom koje je osim za Rio Ave igrao za Benficu, Nacional, Zaragozu, Real Madrid, Monaco i Sporting Lisabon. U dresu reprezentacije Portugala odigrao je 52 utakmice i postigao pet golova