Conte: Hvala igračima na njihovoj posvećenosti

conte (1)

Fudbalski klub Chelsea osvojio je šesti naslov šampiona Engleske u svojoj istoriji. Ovoga puta do pobjedničkog pehara, nakon Teda Drakea, Carla Ancelottija i tri puta Josea Mourinha, odveo ih je Antonio Conte, koji je prošlog ljeta stigao u London.

Nakon sinoćnje utakmice protiv West Bromwich Albiona u kojoj su “plavci” pobjedom 1:0 osigurali titulu, italijanski trener je zahvalio igračima na njihovoj posvećenosti tokom cijele sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mislim da je ovo dostignuće veliki uspjeh za moje igrače. I moram reći, hvala im za njihovu posvećenost i naporan rad. Ove sezone pokazali su mi veliki stav, strpljenje, volju i želju da pokušamo da napravimo nešto veliko. Sada, nakon ove pobjede, moramo biti zadovoljni. Nije mi bilo lako da dođem u Englesku i susretnem se sa novim navikama, drugačijim jezikom i naslijedim igrače sa prethodnom lošom sezonom”, kazao je Conte.

Dugo se Chelsea na Hawtornsu patio sa WBA, da bi Conte u 76. minuti napravio ključni potez uvođenjem u igru Michyja Batshuayija umjesto Pedra. Samo šest minuta kasnije belgijski reprezentativac pogodio je za 1:0, čime je londonski klub ovjerio šestu titulu dva kola prije kraja ovosezonskog izdanja Premier lige.