Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte: Klub neće da mi kupuje igrače

antonio-conte

Menadžer Chelseaja Antonio Conte rekao je da “katastrofalno” obavlja svoj posao kada je u pitanju ubjeđivanje članova uprave o kupovini novih igrača.

Conte je u više navrata kritikovao politiku kluba vezano za januarski prelazni rok i nagovijestio da se on ne pita mnogo prilikom transfera.

Sky je prošlog meseca prenio da su u Chelseaju ljuti na Contea zbog takvih izjava, ali i zbog loših igara i rezultata ekipe.

Aktuelni šampion Premijer lige je peti na tabeli poslije dva uzastopna poraza od Bournemoutha i Watforda i zaostaje 22 boda za vodećim Manchester Cityjem. Upitan da li može da pojača ekipu, Conte je odgovorio: “Ne znam”.

“Prema iskustvu, najbolje rezultate sam napravio sa igračima sa kojima sam morao da radim. Ja im pomažem da napreduju. To je moj zadatak i u tome sam veoma dobar. Ali, mislim da sam katastrofalan u ubjeđivanju kluba oko kupovine igrača. Mislim da u tom smislu moram mnogo da se popravim”, rekao je Konte za Sky.

Italijanski trener dodao je da mora mnogo da nauči od drugih trenera kako ubijediti klub da kupuje igrače.

“Moram više da razgovaram sa trenerima koji su veoma, veoma dobri u ubjedjivanju klubova da potroše novac na kupovinu vrhunskih igrača”, naveo je Conte.

Španski mediji preneli su da će bivši trener Barcelone Luis Enrique zamijeniti Contea na klupi Chelseaja, ali da londonski klub nije kontaktirao nijednog kandidata.

“Razgovarali smo, on je dobra osoba. Divim se Luisu Enrique, on je fantastičan trener. Sa Barcelonom je dostigao ciljeve, kao i sa Romom. Njihove ekipe su dobro organizovane. O njemu mogu samo lijepo da pričam, kao čovjeku i treneru”, rekao je bivši trener Juventusa i italijanske reprezentacije.

“Radimo ovaj posao, on nije težak, i moramo da shvatimo da se situacija može promijeniti. Klub može da donese drugačije odluke, kao i ja. Nisam ljubomoran na druge trenere, nikome ne zavidim. Svi znaju svoj posao, poštujem moje kolege”, dodao je Conte.