Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte: Morata još nije dovoljno fizički spreman

morata

Antonio Conte, menadžer Chelseaja smatra da njegovo pojačanje u napadu Alvaro Morata još uvijek nije dovoljno fizički spreman, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon turneje po Aziji, gdje je Chelsea odigrao tri utakmice protiv Arsenala, Bayerna i Intera, Conte je istakao da najzvučnije ovoljetno pojačanje kluba mora napredovati kada je riječ o fizičkoj pripremljenosti. Morata je dobio šansu u dva susreta na turneji, a kako sada stvari stoje u Cummunity Shieldu (Superkup Engleske) protiv Arsenala 6. augusta na Wembleyu španski fudbaler bi mogao biti na klupi.

“Morata je tek počeo da trenira s nama. Moraće da popravi kondiciju da bi se što prije prilagodio timu. On dobro radi, ali imao je svega pet dana. Trudi se i daje sve od sebe, ali je sigurno da mora poboljšati fizičku spremu“, kazao je Conte za britanske medije.

Morata je u Chelsea stigao iz Real Madrida za oko 72,5 miliona eura i potpisao petogodišnji ugovor. Osim za “kraljevski“ klub nastupao je i za Juventus. U dresu reprezentacije Španije odigrao je 20 utakmica i postigao devet golova.