Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte nakon debakla Chelseaja: Radim odličan posao

Premier League – Chelsea vs AFC Bournemouth

Fudbaleri Chelseaja, aktuelnog šampiona Engleske, sinoć su u 25. kolu Premier lige pretrpjeli neočekivan debakl na domaćem terenu od Bournemoutha, koji je slavio s čak 3:0. No, menadžer Antonio Conte, uprkos teškom porazu i činjenici da bi “plavci” mogli ostati bez plasmana u Ligu šampiona, naglasio da radi odličan posao, te da je ekipa blizu svog maksimuma, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Radimo sve što je potrebno i dajemo 120 posto sebe, približio sam ovu ekipu njenom maksimumu. Međutim, ako se neko ne slaže s tim da budem ovdje, onda moram da prihvatim takvu situaciju. Osjećam se opušteno zato što znam da radim odličan posao”, kazao je Conte.

Italijanski trener je svjestan da će borba za jedno od prva četiri mjesta, koja vode u Ligu šampiona, biti izuzetno teška i neizvjesna do kraja sezone.

“Moramo biti zabrinuti, jer neće biti lako. Moramo se boriti. Moramo biti spremni za borbu. Mislim da igrači počinju shvatati da će se ove sezone boriti za plasman u Ligu šampiona. Ako želimo da sanjamo i ne vidimo stvarnost, onda vam mogu reći da ćemo se boriti za titulu. Ipak, važno je stvari sagledati realno i biti svjestan da će i plasman u Ligu šampiona biti veliki uspjeh”, zaključio je Conte.

U susretu s Chelseajem cijelu utakmicu na golu Bournemoutha bio je bh. reprezentativac Asmir Begović koji je sačuvao mrežu i tako se “osvetio” bivšem klubu.

Chelsea nakon 25 kola zauzima četvrtu poziciju s 50 bodova, čak 18 manje od lidera Manchester Cityja. Na drugom mjestu je Manchester United s 53, a na trećem Liverpool sa 50. U borbu za Ligu šampiona mogu se uključiti i petoplasirani Tottenham koji ima 48 bodova, te Arsenal koji je poziciju ispod s 42.