Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte nakon novog debakla Chelseaja: Ne bojim se otkaza

antonio-conte

Fudbalski klub Chelsea, aktuelni šampion Engleske za svega šest dana pretrpio je dva debakla u Premier ligi. Prvo je tim menadžera Antonija Contea na Stamford Bridgeu poražen od Bournemoutha 0:3, a zatim i sinoć u gostima kod Watforda 1:4. Ipak, Conte kaže da se ne boji da će dobiti otkaz, jer pošteno radi svoj posao, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nisam zabrinut zbog mog posla. Radim svaki dan i dajem 120 posto sebe. Ako je to dovoljno, onda uredu. U suprotnom, klub može donijeti drugačiju odluku. Veoma je teško, jer me svaki dan i na svakoj konferenciji za štampu pitate da li sam zabrinut? Ne brinem se. Čeka nas novi dan. Mogu biti trener Chelseaja ili ne. Koji je problem? Moja duša je čista. Mirno spavam”, naglasio je Conte.

Dodao je da pokušava učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi “plavci” zaigrali bolje, te da ako u klubu nisu zadovoljni mogu donijeti odluku da ga otpuste.

“Život ide dalje bez obzira šta će se desiti”, zaključio je Conte.

Chelsea nakon 26 odigranih kola u Premier ligi zauzima četvrtu poziciju s 50 bodova, čak 19 manje od lidera Manchester Cityja i već sada je jasno da neće odbraniti naslov šampiona.