Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Intera

Conte nakon pobjede protiv Milana: Još je rano govoriti o borbi za naslov

Antonio Conte

Trener Intera Antonio Conte je kazao da na poluvremenu nije mnogo govorio igračima jer je vjerovao da će sami shvatiti ozbiljnost situacije

Trener Intera Antonio Conte je nakon pobjede u derbiju protiv Milana u 23. kolu Serie A izjavio da je njegova ekipa imala velikih problema u prvom poluvremenu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Postajala je mogućnost da nas razbiju. Umjesto toga, vratili smo se, shvatili smo gdje se moramo poboljšati i vjerovali smo u ono što radimo. Zasluge idu igračima. Osim rezultata, sretan sam kada vidim da se odupiru udarcima jer to znači da se pripremaju za nešto veliko”, kazao je Conte novinarima.

Dodao je kako na poluvremenu, kada su gubili sa 0:2, nije mnogo govorio igračima jer je vjerovao da će sami shvatiti ozbiljnost situacije.

“Ostali smo zajedno, od početka do kraja i pametno pronašli izlaz iz teške situacije. Moramo imati na umu da će nam ovaj meč pomoći da u budućnosti budemo ekipa koja se zna boriti sa sličnim problemima”, rekao je italijanski stručnjak.

Istakao je ipak da je njegov tim odigrao odlično drugo poluvrijeme.

“Ne mogu svi odigrati drugo poluvrijeme poput ovoga i postići četiri gola Milanu. Još je rano govoriti o borbi za naslov, o tome i dalje možemo samo sanjati”, kazao je Conte.

Inter je nakon preokreta na kraju u velikom gradskom derbiju uspio slaviti sa 4:2.

Inter je trenutno lider sa 54 boda, koliko ima i Juventus. Prate ih Lazio sa 53 i Atalanta sa 42 boda. Milan je na 10. mjestu sa 32 osvojena boda.