Conte: Nije mi lako spavati pred duel s Barcelonom

antonio-conte

Londonski Chelsea večeras će pokušati na “Camp Nou” eliminisati Barcelonu, nakon 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. I najvećim laicima je jasno da to neće biti nimalo lagan posao za “plavce”, a menadžer Antonio Conte kaže da mu nije bilo lako spavati pred duel s “Barcom”, te da se nada da i njegovi igrači osjećaju isto uzbuđenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski trener je svjestan da njegove igrače čeka “paklenih” 90 minuta u Barceloni, jer je to tim koji želi da dominira i na taj način dođe do trijumfa.

“Za svakog trenera nije lako spavati pred ovakve utakmice. Nadam se da i moji igrači osjete jednako uzbuđenje. Morate biti uzbuđeni kada vas očekuje takva utakmica na ‘Camp Nou’. Mnogi od mojih igrača nisu nikada igrali na tom stadionu i želimo da damo sve od sebe”, naglasio je Conte.

On smatra da je u prvoj utakmici njegov tim odigrao veoma dobro, blizu savršenstva, ali da ih je koštala jedna velika greška.

“Konačan rezultat prve utakmice daje veliku prednosti Barceloni. Veoma dobro znamo njihovu filozofiju. Sigurno će htjeti da dominiraju i igraju svoj fudbal kako bi postigli gol i pobijedili, a mi moramo dati sve od sebe da ih u tome spriječimo. Moramo biti skoncentrisani, da budemo glavom na terenu u svakom momentu i da budemo svjesni da će doći trenuci kada ćemo se mučiti. Svaka ekipa protiv Barcelone mora se mučiti. Moramo biti kompaktni i kada dođemo do lopte imati osjećaj u srcu da bi stvorili šansu i dali gol”, zaključio je Italijan.

U večerašnjem susretu Conte će imati na raspolaganju sve igrače izuzev povrijeđenog Antonija Rudigera.

Utakmica Barcelona-Chelsea igraće se na “Camp Nou” s početkom u 20.45 sati.