Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte: Ponuda za Ronalda iz Kine je nemoralna

Antonio-Conte-press-conference

Antonio Conte, menadžer Chelseaja nakon saznanja da je Real Madrid za Cristiano Ronaldo dobio ponudu iz Kine u visini od 300 miliona eura, izjavio da se radi o nemoralnoj ponudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je Oscar iz Chelseaja otišao u Shanghai SIPG, a potom i Carlos Tevez iz Boce Juniors u Shanghai Shenhua, Ronaldov agent Jorge Mendes kazao je da je za njegovog igrača postojala ponuda iz Kine vrijedna 300 miliona eura.

Navodno, Ronaldo je glatko odbio takvu mogućnost kako bi ostao u Real, aktuelnom šampionu Evrope i svijeta.

“Mislim da je to nevjerovatna priča. Govorimo o mnogo, mnogo, mnogo novca. Ne želim vjerovati u to, jer smatram da se radi o iznosu novca koji nije korektan. Vidio sam zadnji ugovor Carlosa Teveza. Mislim da se radi o mnogo novca. Takva vrsta ponuda je nevjerovatna i za igrače je veoma teško da kažu ne. Moram biti iskren i reći da mislim da to nije u redu, nemoralno je. Ne slažem se sa takvim solucijama“, kazao je Conte za britanske medije.

Italijanski trener u dosadašnjem dijelu sezone odlično vodi Chelsea koji drži vrh tabele engleske Premier lige. Nakon 18 odigranih kola “plavci“ su prvi sa 46 bodova, šest više od drugoplasiranog Liverpoola.

U 19. kolu danas će na Stamford Bridgeu dočekati Stoke City, a utakmica počinje u 16 sati.