Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte pred duel s Barcelonom: Moramo odigrati savršenu utakmicu

antonio-conte

Antonio Conte, menadžer Chelseaja, uoči večerašnjeg prvog susreta osmine finala Lige šampiona protiv Barcelone izjavio je da njegov tim mora odigrati savršenu utakmicu, ako želi u nastavak takmičenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Plavcima” ne ide najbolje u posljednje vrijeme. U zadnjih 12 utakmica upisali su tek četiri pobjede, zbog čega je Conte, kako je sam priznao, loše spavao. Posebno uoči večerašnjeg duela s Barcelonom, koji može odrediti njegovu sudbinu na klupi Chelseaja. Uz to samo pet dana kasnije u Premier ligi čeka ga gostovanje Manchester Unitedu na Old Traffordu.

“Barcelona ima jedan od najboljih timova na svijetu. Možda su i favoriti za osvajanje Lige šampiona. S druge strane, moramo biti uzbuđeni zbog toga što imamo odličnu priliku da igramo veliku utakmicu protiv tako jakog rivala i da pokažemo koji je naš nivo. Moramo pokušati odigrati savršenu utakmicu”, kazao je Conte , te dodao:

“Kada igrate ovakvu vrstu utakmica, morate se dobro pripremiti. Sve mora biti pripremljeno do najmanjih detalja.”

Chelsea je posljednji put izbacio Barcelonu u polufinalu Lige šampiona 2012. godine, a zatim je i osvojio prestižni pehar po prvi put u klupskoj istoriji. I tada je kao i sada glavni adut Barcelone Lionel Messi, jedan od najboljih fudbalera današnjice.

“Govorimo o najboljem igraču na svijetu. Messi ima sposobnost da rješava razne situacije, da kreira šanse kada ne vidiš priliku za postizanje gola. To sve znači da pričamo o fantastičnom igraču”, zaključio je Conte.

Chelsea i Barcelona večeras s početkom u 20.45 sati na Stamford Bridgeu sastaće se po 13. put u Ligi šampiona. Do sada su “plavci” bili uspješniji. Imaju četiri pobjede na spram tri “Barcine”, uz pet remija.

Revanš susret Barcelona – Chelsea igraće se 14. marta na Camp Nou.