Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte: PSG me nije kontaktirao

antonio-conte

Španski trener Unai Emery jučer je saopštio da će na kraju sezone napustiti Paris Saint-Germain, što je odmah dovelo do medijskih špekulacija o tome ko će ga naslijediti. Kao jedan od najozbiljnijih kandidata spominje se Antonio Conte, aktuelni menadžer Chelseaja. No, italijanski strateg je demantovao takve navode, rekavši da ga niko iz PSG-a nije kontaktirao, te da je njegova namjera da ostane na klupi “plavaca”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osim Contea kao ozbiljan kandidat da preuzme PSG spominje se i Nijemac Thomas Tuchel, nekadašnji trener Borussije Dortmund.

“Nisam razgovarao s PSG-om, ali moj odgovor je uvijek isti. Posvećen sam ovom klubu. Imamo ugovor sa ovim klubom. Moja namjera je da nastavim da radim u Chelseaju”, bio je jasan Conte u izjavi za britanske medije.

Špekulacije o Conteovoj budućnosti intenzivne su bile tokom cijele sezone, jer Chelseaju ne ide dobro kao u prvoj godini Italijanovog mandata na Stamford Bridgeu,

Četiri kola prije kraja Premier lige “plavci” su udaljeni pet bodova od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu šampiona. No, plasirali su se u finale FA kupa, te bi eventualnim trijumfom protiv Manchester Uniteda 19. maja mogli donekle spasiti sezonu.