Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte: Trka za titulu je daleko od kraja

conte

Antonio Conte, menadžer Chelseaja pred današnji derbi 24. kola Premier lige protiv Arsenala, tvrdi da je trka za titulu još uvijek daleko od kraja, iako njegov tim ima čak devet bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce.

Upravo je Arsenal uz Tottenham najbliži lideru na tabeli i eventualnim današnjim trijumfom na Stamford Bridgeu mogao bi prići na šest bodova zaostatka, te trku za naslov učiniti zanimljivijom.

“Svašta se može dogoditi. Zato je važno da budemo potpuno skoncentrisani. Ako neko misli da je liga završena, nisam baš siguran u to. Želim da zadržimo napetost, onu pravu napetost. U prošlosti sam se borio za titule sa Juventusom i znam da moramo biti na oprezu. Ostalo je još 15 utakmica da se odigra, a iza nas je puno velikih ekipa“, kazao je Conte za britanske medije.

U prvom dijelu sezone “topnici“ su na svom Emirates stadionu slavili sa ubjedljivih 3:0. Nakon toga je Conte odlučio da taktiku sa četiri odbrambena igrača promijeni u svoju standardnu sa tri i krenuo je Chelseajev ovosezonski uzlet.

“Važno je da imamo na umu taj poraz od Arsenala. To je bio jako težak poraz, gubili smo 0:3 nakon prvog poluvremena. I u mojim mislima je on prisutan, nadam se da je i u mislima mojih igrača. Mnogo stvari se promijenilo do sada. Naravno da smo sada tim i želimo dobro odigrati protiv Arsenala“, zaključio je Conte.

Chelsea je u dosadašnjem toku prvenstva skupio 56 bodova, dok Arsenal kao i Tottenham ima 47. Slijede ih Liverpool i Manchester City sa po 46 bodova. Današnji derbi na Stamford Bridgeu igraće se sa početkom u 13.30 sati.