Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener Intera

Conte: Vrlo je važno da godinu završimo na vrhu tabele

conte

Antonio Conte, trener Intera, izjavio je da očekuje pobjedu protiv Genoe, posebno zbog činjenice da igraju pred svojim navijačima

Antonio Conte, trener Intera, izjavio je da je vrlo važno da godinu završe na vrhu tabele te da klub nastavi graditi snažnu ekipu i u narednom periodu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prije njihove posljednje utakmice u ovoj godini protiv Genoe, Inter je trenutno na drugom mjestu Serije A, s tri boda manje od lidera Juventusa.

“Uvijek sam govorio da je važno da do Nove godine imamo najbolji mogući rezultat. Imali smo nekih problema ali smo ih rješavali na pravi način. Odgovorno smo se suočili sa svim problemima“, kazao je Conte na konferenciji za medije.

Istakao je da očekuje pobjedu protiv Genoe, posebno zbog činjenice da igraju pred svojim navijačima.

“Mislim da ćemo odigrati najbolje što znamo. Siguran sam da ćemo sutra, uz podršku naših navijača, odigrati dobro i godinu završiti na najbolji mogući način”, rekao je Conte.

Na kraju je još napomenuo da Inter ima nekoliko mladih ali veoma talentovanih igrača, poput Sebastiana Esposita i Luciena Agoumea, koji će u budućnosti činiti okosnicu ekipe.

“Vjerujem u naše mlade igrače. Uvijek daju sve od sebe. Uvijek sam govorio da su radna kultura i profesionalizam najvažniji“, kazao je italijanski stručnjak.

Prvo mjesto u Seriji A trenutno zauzima Juventus s 42 boda, i utakmicom više, Inter je drugi s 39, Lazio ima 36, a Roma 32 boda.