Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener inteta

Conte: Zaslužili smo pobjedu više od Barcelone

conte

Uprkos negativnom rezultatu Inter se dobro predstavio, posebno u prvom poluvremenu. Oni koji me poznaju, znaju koliko me boli svaki poraz, rekao je Conte

Antonio Conte, trener Intera, bio je razočaran nakon sinoćnjeg poraza na gostovanju kod Barcelone u Ligi šampiona. Inter je vodio 1:0, ali je na kraju izgubio 1:2, ali Conte smatra da je njegov tim više zaslužio trijumf, nego rival, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Zaslužili smo pobijediti više nego Barcelona. Na kraju su utakmicu odlučili neki nevjerovatni igrači. Uprkos negativnom rezultatu Inter se dobro predstavio, posebno u prvom poluvremenu. Oni koji me poznaju, znaju koliko me boli svaki poraz”, rekao je Conte nakon utakmice i dodao:

“Zadovoljstvo je doći ovdje i igrati protiv ekipe koja želi osvojiti Ligu šampiona. Utakmica nam je pokazala da imamo karakter. Načeli smo ih, ali ne onoliko koliko smo mogli. Kada naiđete na ekipu poput Barcelone ovakve stvari se dešavaju. Sve je to skupljanje iskustva.”

Conte je na Nou Campu pretrpio prvi poraz na klupi “nerazzurra” u takmičarskoj utakmici. Prethodno je nanizao šest pobjeda i remi.

Lautaro Martinez je golom u trećoj minuti doveo Inter u vodstvo, da bi u drugom poluvremenu Luis Suarez pogocima u 58. i 84. preokrenuo rezultat. Nakon dva odigrana kola u grupi F Lige šampiona lider je Borussija Dortmund s četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Barcelona, a slijede ih Inter i Slavija Prag s jednim.