Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte želi u velikom stilu završiti kvalifikacije za EURO 2016

conte

Antonio Conte, selektor fudbalske reprezentacije Italije, rekao je da njegov tim, bez obzira što je osigurao plasman na EURO 2016, želi u velikom stilu, pobjedom protiv Norveške okončati kvalifikacije.

Njegovim riječima, osim navijača “azura”, najviše se raduje Hrvatska koja vreba iz prikrajka drugo mjesto u grupi H i direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Za to joj je uz trijumf na Malti potrebno da Italijani odigraju neriješeno ili savladaju Norvežane večeras u Rimu.

“Znamo da neće biti lako, ali želimo pobjedu u utakmici s Norveškom. Oni su vrlo jak protivnik i fizički i taktički. Igramo kod kuće, tako da želimo odigrati dobru utakmicu. Per-Mathias Hogmo uradio je odličan posao, ali ih uvjeravam da se neće prošetati kroz Rim, bez obzira što smo se već kvalifikovali za Evropsko prvenstvo”, rekao je Conte.

U ogledu sa Norveškom selektor Italije neće moći računati na povrijeđene Marca Parola i Marca Verattija.

Italija je uoči posljednjeg kola grupe H na vrhu tabele sa 21 bodom, slijedi je Norveška sa dva manje, dok Hrvatska ima 17. Četvrta je Bugarska sa osam, peti Azerbejdžan sa šest, dok je Malta posljednja sa dva boda.