Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real Madrid

Conteov dolazak na Bernabeu “minirali” igrači Chelesaja

antonio-conte-chelsea

Conte je u Chelseaju imao sjajnu prvu sezonu, s klubom je osvojio naslov Premiershipa, ali u drugoj sezoni su počeli problemi

Nakon što se činilo da je pitanje trenutka kada će Antonio Conte preuzeti Real Madrid, to se ipak vrlo vjerovatno neće dogoditi danas, a nije sigurno hoće li se uopšte desiti.

Naime, “Marca” piše kako će klub ovog poslijepodneva i službeno objaviti da Julen Lopetegui više nije glavni trener, a da će na klupu do kraja sezone sjesti trener druge ekipe, Santiago Solari. Također, napominju da će klub pričekati kraj sezone kako bi imenovao stalnog trenera.

Tako je ipak došlo do preokreta nakon što je jučer isti list objavio da će Real danas potvrditi da je Conte njihov novi trener. Do problema u pregovorima je navodno došlo i zbog loših odnosa italijanskog stručnjaka s nekim Chelseajevim igračima. Conte je u Chelseaju imao sjajnu prvu sezonu, s klubom je osvojio naslov Premiershipa, ali u drugoj sezoni su počeli problemi.

Posvađao se s najboljim napadačem Diegom Costom, zbog čega je Španac potom otišao u Atletico Madrid. Willian je javno govorio nakon njegovog odlaska da nikada nije imao dobar odnos s Conteom i da se nada kako je Maurizio Sarri drugačiji tip trenera. Ono što je vjerovatno najvažnije za Real, loš odnos Edena Hazarda i Contea, najveći je kamen spoticanja. Hazard ove sezone briljira u Chelseaju, a u Realu su ga mnogi vidjeli kao idealnu zamjenu za Cristiana Ronalda. Njegove riječi još prije 20 dana pokazuju kako bi Hazard volio zaigrati u Realu:

“Real je najbolji klub na svijetu. Neću lagati… Kao dječak sam sanjao da igram za Real. Vidjet ćemo. Uskoro će sve biti jasnije”, rekao je tada Hazard ne znajući da će Conte biti vrlo blizu klupe.

“Marca” zato napominje da Hazard ne želi da im se putevi više sretnu.

Tako je Real ipak privremeno zamrznuo pregovore s italijanskim stručnjakom, a osim o Solariju, ponovno se priča o Robertu Martinezu, selektoru Belgije koji je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.