trener intera

Conte: Po*izdio sam, napravljene su velike greške uoči sezone

conte

Milanski klub i dalje ima šanse proći grupu, no sada ne ovise sami o sebi

Inter je vodio 2:0 kod Borussije Dortmund da bi na kraju ostao poražen 3:2 u utakmici četvrtog kola Lige prvaka. Činilo se da će milanski klub doći do krucijalne pobjede u borbi za osminu finala takmičenja, a onda su ih Nijemci brutalno iskažnjavali.

Za Antonija Contea, trenera Intera, to je bila katastrofa. Skroz je izgubio mirnoću na presici, opalio je po svima, najviše po upravi kluba koja mu, čini se, nije dovela igrače koje je htio u ljetnom prijelaznom roku.

Conte je već ranije nakon nekih pobjeda u Serie A pričao o tom problemu, a sada kad je doživio poraz, otišao je i korak dalje.

“U planiranju ove sezone napravljene su velike pogreške. Dosadilo mi je to ponavljati”, počeo je bivši trener Juventusa pa nastavio:

“Skroz sam popi*dio jer ne možemo bolje od ovoga. Došli smo do granice.”

Inter je ponovno izgubio utakmicu nakon što je vodio. Isto im se dogodilo kod Barcelone kad su vodili 1:0 pa izgubili 2:1.

“Ovo se isto dogodilo u Barceloni. Zapravo, bilo je još gore jer smo imali dva gola prednosti. To je razočaravajuće, ali što da vam kažem? Kažu mi da bih se trebao više smijati na televiziji. Uvijek bih trebao govoriti iste stvari, pričati o procesu rasta, korak po korak… Možda da me pitate uvijek ista pitanja pa da probam odgovoriti.”

Pokušao je detektirati probleme zbog kojih je izgubio dobivenu utakmicu.

“Nadam se da će ova utakmica i podudaranja u naša dva poraza objasniti stvari onima koji ih moraju razumjeti. Dečki idu brzinom 100 km/h i mogu im samo zahvaliti na tome što rade u ovom periodu. Ne mogu dati više od ovoga. To me iritira i nadam se da će ovaj poraz iziritirati moje igrače. Ne možemo napraviti bolje od ovoga. Jednostavno mi je dosadno ponavljati iste stvari, nadam se da će direktor doći i reći neke stvari.”

Nije se mogao smiriti, ponovno.

“Ne zanima me januar ili februar. Trebali smo planirati ovu sezonu puno, puno bolje. Dokazali smo da možemo svakoga ugroziti ako smo u formi, ali postoje igrači koji igraju bez prestanka. Dosadilo mi je to ponavljati. Moramo raditi zajedno, a napravljene su velike greške. Ne možemo igrati u Serie A i u Ligi prvaka gurati preko krajnjih granica.”

Milanski klub i dalje ima šanse proći grupu, no sada ne ovise sami o sebi. Moraju pobijediti Slaviju Prag u gostima i čekati da Barcelona pobijedi Borussiju na Nou Campu. Tada bi u zadnje kolo ušli s jednakim brojem bodova, ali i boljim međusobnim omjerom.

Rezultati by SofaScore