Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Copa America: Pogrešna himna, tuča navijača i pobjeda Meksika

mexico

Meksiko je u derbiju prvog kola skupine C s 3:1 pobijedio Urugvaj. Za Meksikance je dobro počelo, poveli su već u 4. minuti autogolom Pereire. Od 45. minute imali su i igrača više nakon što je isključen Vecino.

Ali, rezultat se nije mijenjao do 74. minute kada je za 1:1 pogodio Godin. Samo minutu ranije i Meksiko je ostao s igračem manje nakon drugog žutog Guardada. U tim minutama došlo je i do sukoba na tribinama, ali sve se ipak brzo primirilo.

Ipak, u samoj završnici, Marquez u 85. i Herrera u 92. minuti donose tri boda Meksiku. Inače, Urugvaj je igrao bez ozlijeđenog Lusia Suareza.

Zanimljivo, prije utakmice puštena je kriva himna, Urugvajci su umjesto svoje morali slušati čileansku.

Nakon utakmice selektora Meksika Juan Carlos Osorio je grmio da ga je defanzivac Urugvaja Jose Maria Gimenez vrijeđao.

“Došao je do mene, izvrijeđao me i otišao. To je znak nepoštovanja i ne priliči igraču koji igra za jedan od najboljih klubova svijeta, Atletico Madrid, kao i za jednu od najboljih reprezentacija na svijetu. Tome nema mjesta u profesionalnom nogometu”, rekao je Osorio.

U drugoj utakmici te skupine Venecuela je s minimalnih 1:0 pobijedila Jamajku. Gol odluke zabio je Martinez u 15. minuti. Od 23. minute Jamajka je morala igrati s 10 igrača nakon što je izravni crveni dobio Austin.