Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

JUŽNA AMERIKA

Copa Libertadores se nastavlja u septembru, šest mjeseci nakon prekida

finale_copa_libertadores

Fudbalska konfederacija Južne Amerike je u ponedjeljak objavila datume za četiri preostala kola grupne faze, koja bi se trebala završiti 22. oktobra

Copa Libertadores će se nastaviti 15. septembra, skoro šest mjeseci nakon što je prekinut zbog pandemije koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbalska konfederacija Južne Amerike (CONMEBOL) je u ponedjeljak objavila datume za četiri preostala kola grupne faze, koja bi se trebala završiti 22. oktobra. Očekuje se da će svih 16 utakmica trećeg kola u osam grupa biti odigrano bez prisustva publike. Navijačima će biti dozvoljeno prisustvo na stadionima samo ukoliko lokalne zdravstvene vlasti to dozvole.

Datumi utakmica u nokaut fazi, koja kreće od osmine finala tek trebaju biti utvrđeni.

CONMEBOL je zaustavio sva takmičenja u Južnoj Americi u martu. Prvobitno se očekivalo da će se nastaviti u maju, ali od tada se pandemija COVID-19 u toj regiji dodatno pogoršala, posebno u Brazilu, Ekvadoru i Čileu. Druge zemlje, kao što su Argentina i Peru, također počinju bilježiti povećan broj smrtnih i slučajeva zaraze koronavirusom.

Prva utakmica nastavka takmičenja u Copa Libertadoresu biće duel trećeg kola grupe C između bolivijskog Jorgea Wilstermanna i brazilskog Athletica, koji je na programu 15. septembra. Dva dana kasnije Flamengo, branilac titule šampiona Južne Amerike otputovaće u Ekvador na megdan Independienteu del Valle.