Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gošk iz gabele

Ćorić podnio ostavku, potom se oglasio i Pudar

gošk gabela stadion
foto: nk gošk gabela

GOŠK trenutno zauzima 9. poziciju na tabeli sa 13 osvojenih bodova i gol-razlikom 17:25

Fudbaleri GOŠK-a iz Gabele doživjeli su težak poraz na otvaranju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Velež je slavio uvjerljivim rezultatom 0:4.

GOŠK je na svom terenu deklasiran od Veleža rezultatom 4:0, a nakon utakmice trener Gabeljana Denis Ćorić odlučio je dati ostavku.

Ćorić je na press konferenciji održanoj po završetku meča rekao prisutnim novinarima da podnosi ostavku na mjesto trenera kluba, a ostaje da se vidi ko će biti njegov nasljednik.

Ćorić je ekipu iz Gabele preuzeo prošle sezone, a sjajne partije su ovaj tim odvele u elitni rang bh. nogometa.

Pudar: Moja moralna obaveza je odstupim

“Gabela, prelijepih 17 mjeseci provedenih u njihovim redovima. Hvala gospodinu Luji Iliću, Andriji Jurkoviću, Damiru Obadu na izuzetnoj saradnji.

Hvala svim igračima na predanom radu i poštovanju ali moja moralna obaveza je da zajedno sa gospodinom Denisom Ćorićem odstupim sa mjesta pomoćnog trenera i trenera golmana, u istom klubu, jer sam radi gospodina Ćorića i produžio saradnju sa N.K. Gošk Gabela.

Mom bivšem klubu želim sve najbolje, u nastavku prvenstva, i nadam se da će ostvariti zacrtane ciljeve. U meni imate velikog fana koji će svim srcem navijati za vas. IDEMO LAVOVI do konačnog cilja”, poručio je Ćorićev pomoćnik i trener golmana Velibor Pudar koji je također napustio Gabelu.

Posljednja pobjeda na Igmanom

Sa GOŠK-om je u 13 odigranih kola ove sezone upisao 3 pobjede, 4 remija i 6 poraza.

GOŠK trenutno zauzima 9. poziciju na tabeli sa 13 osvojenih bodova i gol-razlikom 17:25.

Posljednju premijerligašku pobjedu ostvarili su 23. septembra kada su na svom terenu deklasirali Igman iz Konjica rezultatom 4:0.

Ćorić se povezivao i sa klupom FK Željezničar pa ostaje da se vidi da li će mladi stručnjak naredni angažman imati u timu sa Grbavice.