Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

privremeni šef na pecari

Ćorić: Vjerujem u ekipu Širokog Brijega

Denis Coric

Široki Brijeg sljedeći ispit ima u subotu, 27.jula, kada u okviru drugog kola Premijer lige BiH gostuje u Tuzli kod Slobode

Nakon ostavke trenera NK Široki Brijeg Goce Sedloskog “vrući krumpir” pripao je pomoćnom treneru Denisu Ćoriću koji je već u nekoliko navrata vodio ekiopu “Plavo-bijelih”.

Dok je uprava kluba u potrazi za nasljednikom Sedloskog, izvjesno vrijeme ekipu će voditi Ćorić koji, kako ističe, vjeruje da Široki ima snage othrvati se trenutnoj krizi.

Privremeni trener Širokog kaže kako su tri poraza na startu sezone, dva u Evropskoj ligi i jedan u domaćem prvenstvu, malo poljuljali atmosferu u ekipi, no dodaje da “ne treba sve proglasiti crnim” te da se treba okrenuti pozitivnim stvarima.

– Činjenica je kako smo se dosta ispromašivali u prethodne tri utakmice, a protivnik je kažnjavao svaku našu grešku. Naš je najveći problem igra u zadnjoj trećini protivnika. Na tome moramo najviše raditi, sigurno neće biti lako, jer ništa nije na tipku – kazao je Ćorić.

Nakon održanog treninga Ćorić je istaknuo da je zadovoljstvo trenirati seniorsku ekipu matičnog kluba, te dodao kako vjeruje u sebe i svoje kvalitete, stručni štab i momke koje ima na raspolaganju.

– Atmosferu želim podići na viši nivo i vratiti povjerenje navijača. Idemo u Tuzlu započeti pozitivan niz – izjavio je Ćorić.

Široki Brijeg sljedeći ispit ima u subotu, 27.jula, kada u okviru drugog kola Premijer lige BiH gostuje u Tuzli kod Slobode.