Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Corriere dello sport: Kinezi prave šampionski Inter

inter

Prema pisanju “Corriere dello sport” novi vlasnici Intera spremni su da ulože ogroman novac kako bi klub vratili u vrh evropkog fudbala.

Bez obzira hoće li Inter izboriti Ligu prvaka, spremno je 150 miliona eura za nova pojačanja, a ako ovako nastavi Stefano Pioli, koji ima veliku podršku navijača, ostati će na klupi i sljedeće sezone.

Naime, od naredne godine, četiri italijanska tima će u Ligu prvaka, pa niko ne sumnja da bi se silno pojačani Inter vratio u evropsku elitu.

Kineski vlasnici također žele da napadnu titulu i prekinu dominaciju Juventusa koji je blizu da osvoji i šestu titulu zaredom.

Ko su mete?

Prije svega planira se dovođenje par defanzivaca, za lijevu stranu i dalje je aktuelan Švicarac Rodrigez, a od štopera praktično je završen posao sa Kostasom Manolasom iz Rome.

Pokušaće da ojačaju i desni bok, a prve mete su Šime Vrsaljko iz Atletico Madrida i Unitedov Matteo Darmian.

Prva meta u narednom prelaznom roku je Alexis Sanchez, ali i Antoine Griezmann za kojeg su kinezi spremni platiti otkupnu klauzulu od 100 miliona funti.

Ali to neće biti sve, Inter planira da dovede i Berrardija ili Bernardeschija i tako dodatno podmladi tim.

Pretpostavlja se da će sa četiri ili pet novih igrača, uz odličan tim koji već imaju, biti zaista konkurentni u borbi za titulu naredne sezone.