Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izgubili u Kupu

Corriere dello Sport: Mourinho je bio ljut kao nikad, vrijeđao je igrače i osoblje

mourinho roma (1)

Želim znati zašto ste se dvije godine protiv velikih klubova pokazivali kao mali. Ako smo mali, sudije će nas vidjeti kao male

Inter je pobjedom 2:0 protiv Rome u utorak izborio plasman u polufinale italijanskog kupa. Dva dana nakon utakmice italijanski list Corriere dello Sport objavio je što se događalo u Rominoj svlačionici.

“Mourinho te večeri nikoga nije štedio, nogometaše, pomoćnike ni osoblje, svi su bili u prostoriji. Mourinho nije više, kao i obično, bio zaštitnik svojih kolega. Bio je ljut kao nikad. Samo dva sata ranije izašao je na stadion kluba s kojim je doživio ogroman uspjeh, a navijači su mu pokazali poštovanje”, stoji u tekstu Corrierea, a onda navode što je Mourinho sve izgovorio.

“Ne znam zašto, kad igramo protiv Intera, izgledamo kao go*na prvih deset minuta. I želim znati zašto smo se protiv Milana us*ali u prvih 10 minuta. Svi vi, niko nije isključen iz ovoga. Želim znati zašto ste se dvije godine protiv velikih klubova pokazivali kao mali. Ako smo mali, sudije će nas vidjeti kao male.

Najveća mana koju čovjek može imati je manjak ličnosti, nedostatak mu*a. Ako se bojite ovakvih utakmica, idite igrati u Serie C, gdje nema jakim ekipa ni velikih stadiona, nema pritiska. Vi ste ljudi bez mu*a, najgora vrsta ljudi”, navodno je rekao u svlačionici Mourinho.