Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

golman

Courtois napustio kamp reprezentacije Belgije

FOTO: Screenshot

Courtoisu je naime, zasmetalo što na utakmici protiv Austrije nije imao kapitensku traku

Nakon što su prije par dana odigrali 1:1 protiv Austrije u Bruxellesu, pred nogometnim reprezentativcima Belgije je novo iskušenje. Doduše, okršaj u Tallinnu protiv slabašne Estonije trebao bi izabranicima Domenica Tedesca poslužiti kao motiv za napumpavanje gol-razlike. Estonci su među slabijima ovoga trenutka, ali da to za Belgiju neće biti lagano gostovanje pobrinuli su se sami igrači.

Kako javljaju belgijski mediji, u reprezentaciji je uoči puta na Baltik izbio haos. U fokusu je Thibaut Courtois, golman madridskog Reala. Courtoisu je naime, zasmetalo što na utakmici protiv Austrije nije imao kapitensku traku.

Da stvar bude paradoksalnija, selektor Tedesco najavio je da će protiv Austrije kapiten biti Romelu Lukaku, a da će Courtois imati tu čast protiv Estonije. Na početku su se s time svi složili, no Courtoisu je to ipak zasmetalo pa je odlučio da neće putovati s ekipom u Tallinn.

Naravno, da se u finalu Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera nije ozlijedio Kevin De Bruyne, ništa se od ovoga ne bi dogodilo, no s obzirom na to da se veznjak ekipe s Etihada neće vraćati na terene do septembra, ispao je problem u reprezentaciji.

Belgija nije prošla grupu s Hrvatskom, Marokom i Kanadom na lanjskom SP-u u Kataru, a ovo bi mogao biti novi znak da se slavna generacija raspada. Courtois je i u izjavama nakon utakmice bio dosta kritičan prema saigračima.