Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Coutinho: Dokle god budem u Liverpoolu dat ću sve od sebe

Coutinho

Fudbaler Liverpoola Philippe Coutinho (25) je izjavio da nije siguran da li će poslije zimskog prelaznog roka ostati u engleskom klubu.

“Ja sam igrač Liverpoola i dokle god budem imao priliku igrati za ovaj klub, dat ću sve od sebe zbog poštovanja prema navijačima i dresu koji sada nosim. Šta će se desiti u januaru, znat ćemo naredni mjesec. Ništa ne mogu konkretnije reći dok ne stigne zvanična ponuda”, rekao je brazilski veznjak nakon sinoćnjeg meča protiv Sparatka iz Moskve u posljednjem kolu Lige prvaka u kojem je Liverpool slavio sa 7:0.

Dodao je da je ovog ljeta postojala mogućnost da se realizuje njegov transfer u Barcelonu.

“Ljetos je stigla ponuda za koju sam bio zainteresovan, ali pošto sam ostao u klubu odlučio sam da s istom željom i voljom igram u Engleskoj”, kazao je Coutinho.

Brazilac je postigao devet golova na 13 utakmica u Liverpoolu ove sezone, a hat-trick protiv Spartaka bio mu je prvi u klupskoj karijeri.

Coutinho je u dosadašnjoj karijeri igrao za Internazionale, Vasco da Gamu, Espanyol i Liverpool. U dresu reprezentacije Brazila je u 31 utakmici postigao osam pogodaka.