Fudbal

Brazilac iz Barce

Coutinho odbio dolazak na posudbu u Tottenham

07/08/2019

Sjajni vezni fudbaler želio bi trajni ugovor, ali malo je vjerovatno da će bilo koji od klubova iz Premier lige platiti 80 miliona funti koliko za transfer traži Barcelona

Prema navodima britanskih medija, brazilski fudbaler Philippe Coutinho odbio je ponudu Tottenhama da dođe na posudbu iz Barcelone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni vezni fudbaler želio bi trajni ugovor, ali malo je vjerovatno da će bilo koji od klubova iz Premier lige platiti 80 miliona funti (oko 86,5 miliona eura) koliko za transfer traži Barcelona.

Mauricio Pochettino, menadžer Tottenhama, je nazvao Coutinha i ponudio mu da ponovo sarađuju u Londonu. Naime, Brazilac je u vrijeme kada je Pochettino bio na klupi Espanyola u tom klubu proveo pola godine na posudbi iz Intera. Ipak, od njihove saradanje izgleda da neće biti ništa, jer Barca traži previše novca.

Coutinho je u Barcelonu došao u januaru 2018. godine za 142 miliona funti (oko 153 miliona eura). Za klub sa Camp Noua odigrao je 75 takmičarskih utakmica i postigao 21 gol, ali se nije uspio izboriti za status stalnog prvotimca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.