Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dembele

Čovjek od 115 miliona eura opet je izazvao paniku na Kamp Nou

dembele

Španski mediji i dalje najavljuju kako je Barcelona spremna odreći se Dembelea, drugog najskuplje plaćenog igrača u klupskoj istoriji (115 miliona eura)

Ousmane Dembele ponovno je u centru skandala. Barcin napadač propustio je klupski trening u četvrtak. Prema službenoj informaciji španskog kluba, Francuz je obolio od težeg oblika gastroenteritisa, odnosno crijevne viroze.

Međutim, prije saznanja o Dembeleovu zdravstvenom stanju, Barcelonin stručni štab uzbunio je upravu jer se francuski reprezentativac sat i po vremena nije javljao na telefonske pozive Valverdeovih pomoćnika.

Isprva se, pišu Barci bliski mediji, posumnjalo u nesreću. Neizvjesnost, odnosno potraga, trajala je sve dok Ousmane Dembele nije prijavio klupskim liječnicima kako osjeća nadraženost i kako je cijelo vrijeme boravio u svom stanu.

Španski mediji i dalje najavljuju kako je Barcelona spremna odreći se Dembelea, drugog najskuplje plaćenog igrača u klupskoj istoriji (115 miliona eura). Razlog? Pretjerana ležernost i sklonost razuzdanom ponašanju.

Prije nekoliko je sedmica, navodno, namjerno zakasnio na utakmicu s Interom u sklopu grupne faze Lige prvaka, kao i na trening nedugo prije duela s italijanskim klubom na Camp Nouu.

Prema posljednjim informacijama španskih i engleskih medija, sve je izvjesniji Dembeleov transfer u Liverpool. Već u predstojećem zimskom transfer roku.