Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

basnoslovan ugovor

Cristialno Ronaldo će imati najveću plaću u historiji nogometa!

al nassri

To je najveća plaća u historiji nogometa te će tako Ronaldo tijekom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura

Cristiano Ronaldo (37) novi je igrač Al Nassra, prvoligaša iz Saudijske Arabije. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine te će mu godišnja plaća iznositi oko 200 miliona eura, no u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora, javlja Fabrizio Romano.

To je najveća plaća u historiji nogometa te će tako Ronaldo tokom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura ili milijardu naših maraka!

Ronaldo će tako mjesečno inkasirati 16.666.666 eura, odnosno 3.846.153 eura sedmično. Kada se to pretvori u dane, Ronaldo će svakog dana dobiti nevjerovatnih 547.945 eura. Svakog sata Ronaldov bankovni račun će biti bogatiji za 22.831 eura, 380 po minuti.

Ronaldo je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. novembra sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Ondje je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu te se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva.

“Historija u nastajanju. Ovaj potpis će nadahnuti naš klub da postigne još veće uspjehe, ali nadahnut će i našu ligu, našu naciju i buduće generacije, dječake i djevojčice, da budu najbolje verzije sebe. Dobrodošao u svoj novi dom, Cristiano”, objavili su iz Al Nassra.

“Uzbuđen sam zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugoj državi. Vizija Al Nassra je vrlo nadahnjujuća. Uzbuđen sam pridružiti se suigračima i pomoći ekipi da postigne još uspjeha”, izjavio je Ronaldo nakon potpisa.

Ranije se nagađalo i da bi Ronaldo zapravo trebao potpisati ugovor do 2030., s tim da ga onaj igrački veže do 2025. godine. Uz ulogu igrača bio bi i ambasador za zajedničku kandidaturu Saudijske Arabije, Egipta i Grčke za Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Također, ponuđena mu je i upravljačka uloga u klubu pa će moći birati trenera koji bi potom bio doveden u klub te preuzeo njega i ekipu.