Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Cristiano Ronaldo odveo Manchester u osminu finala

ronaldo (1)

Bila je ovo prva utakmica Manchester Uniteda nakon smjene menadžera Olea Gunnara Solskjaera

Nogometaši Manchester Uniteda slavili su rezultatom 2:0 na gostovanju kod Villarreala u utakmici 5. kola grupe F Lige prvaka i tako se plasirali u osminu finala.

Golove odluke postigli su Cristiano Ronaldo i Jadon Sancho u završnici susreta.

Najvažniji trenutak dogodio se pred kraj susreta, u kojem je domaćin bio nešto angažiranija ekipa, ali je United uspio postići gol. Fred je osvojio loptu na 20-ak metara nakon loše komunikacije golmana Rullija i odbrane, odmah uposlio Ronalda, koji je s vrha šesnaesterca pucao preko golmana i pogodio za vodstvo. Povećao ga je Jadon Sancho lijepim golom u 89. minuti.

Bila je ovo prva utakmica Manchester Uniteda nakon smjene menadžera Olea Gunnara Solskjaera, odnosno prva pobjeda za Michaela Carricka na premijeri u ulozi vršitelja dužnosti trenera.

U posljednjem kolu United dočekuje Young Boyse, a Atalanta Villarreal. Talijanska momčad od 21 sat gostuje u Švicarskoj.

U drugoj odigranoj utakmici u ranijem terminu Bayern, koji je već osigurao svoje mjesto među 16 posljednjih ekipa u takmičenju, pobijedio je na gostovanju kijevski Dinamo sa 2:1.

Golove za Bayern su postigli Robert Lewandowski u 14. i Kingsley Coman u 42. minuti, a strijelac za domaćina je bio Denys Garmash u 70. minuti meča.