Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nije ušao u igru

Cristiano Ronaldo razočarao 60.000 navijača, Juventusu prijete tužbom

ronaldo

Većina navijala je došla vidjeti Cristiana Ronalda, a Portugalac je cijeli susret proveo na klupi

Juventus je obavio pripreme u Južnoj Koreji, a posljednju prijateljsku utakmicu u spomenutoj državi odigrao je protiv ekipe sastavljene od najboljih igrača korejske lige.

Utakmica je završila 3:3, ali 60.000 navijača na stadionu kući je otišlo razočarano. Naime, većina njih je došla vidjeti Cristiana Ronalda, a Portugalac je cijeli susret proveo na klupi.

Razočaranje je logično, pogotovo jer je ulaznica za utakmicu prosječno iznosila 300 eura. Maurizio Sarri, trener Juventusa, izostanak Ronalda je opravdao povredom.

“Bilo je očekivano da igra manje u ovim susretima zbog problema s mišićima. Odlučio sam ovako u dogovoru s Pavelom Nedvedom i samim Ronaldom. Nismo mogli riskirati. Ako želite doći u Italiju i gledati Cristiana Ronalda, platit ću vam ulaznicu za utakmicu”, rekao je Sarri nakon utakmice.

Cijeli stadion skandirao je Ronaldovo ime u drugom poluvremenu u nadi kako će na djelu vidjeti jednog od najboljih nogometaša u historiji. Kompanija TheFast organizirala je utakmicu i tvrdi da je imala dogovor s Juventusom da će Ronaldo zaigrati.

“Kada smo vidjeli da Cristiano Ronaldo nije ušao u igru početkom drugog poluvremena, tražili smo od Juventusa da ispoštuje dogovor. Rekli su nam da su i igrač i trener svjesni klauzule u ugovoru, ali da Cristiano ne može igrati zbog problema s povredom. Nakon toga se nisu ni javljali.”

Iz kompanije su također najavili da će tužiti Juventus zbog kršenja dogovora i tražiti odštetu.