Kvalifikacije za EURO 2020

Crna Gora dočekuje Češku: Hadžibegić vjeruje u pobjedu

crna gora faruk hadzibegic

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekaće sutra veče u Podgorici selekciju Češke, u meču 5. kola kvalifikacija za EP. Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da vjeruje u svoj tim i da očekuje pobjedu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekaće sutra uveče u Podgorici selekciju Češke, u meču 5. kola kvalifikacija za EP. Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da vjeruje u svoj tim i da očekuje pobjedu, javlja Anadolu Agency (AA).

Peti meč u kvalifikacijama za EURO, posljednja šansa da se nacionalni tim Crne Gore vrati u borbu za drugo mjesto.

Crna Gora sa dva osvojena boda zauzima posljednje mjesto, a eventualnom pobjedom, ostala bi u trci za jedno od prva dva mjesta.

“Mi nemamo šta da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ako dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri”, rekao je Hadžibegić na današnjoj konferenciji za novinare.

Češka je prije dva dana poražena od Kosova u Prištini, a taj meč je dodatno je ohrabrio sve u taboru crnogorske selekcije.

“Utakmica Kosovo – Češka pokazala je da i mi možemo da ih pobijedimo. Svi su ih vidjeli kao favorite, ali su poraženi u Prištini. Ipak, više gledam našu ekipu i naše mogućnosti. Kroz meč sa Mađarskom smo iz prevelike želje griješili, ali i pobijedili. Dok postoji matematička mogućnost, moramo dati sve da bi se kvalifikovali. Svakog rivala respektujemo, svuda se dešavaju iznenađenja, hajde da mi iznenadimo sutra“, rekao je bh. stručnjak.

Loša vijest pred utakmicu sa Češkom je da kapiten reprezentacije Stefan Savić neće igrati.

“Nije se oporavio od povrede. To će promijeniti naše planove, vidjećemo ko je 100 posto spreman, a ko nije“, kazao je Hadžibegić.

Napadač Crne Gore Fatos Bećiraj vjeruje da „sokolovi“ sutra imaju šansu za pobjedu.

„Češka nije nepobjediva, kao i svaki tim ima mane. Neće nam biti lako, analizirali smo protivnika i zaključili da imamo šansu”, kazao je Fatos Bećiraj.

Utakmica Crna Gora – Češka igra se sutra u Podgorici od 20.45 časova.